Ondersteuning met Bachbloesemdruppels

Dr. Edward Bach (1886 – 1936) was een Engelse arts, bacterioloog en homeopaat. Hij is de ontwikkelaar van Bachbloesemtherapie; een holistische, alternatieve geneeswijze waarbij gebruik wordt gemaakt van bloesems van planten, bomen, struiken en bloemen.

Net als Samuel Hahneman (mede grondlegger homeopathie) was hij ervan overtuigd dat het behandelen van ziekte, niet gericht moet worden op de ziekte maar op de individuele persoon. Bachbloesemtherapie is een holistische benadering van de mens in zijn totale spirituele, geestelijke en fysieke welzijn.

Dr. Bach heeft zich in de laatste jaren van zijn leven volledig toegelegd op het ontdekken en ontwikkelen van geneeswijzen vanuit planten, bomen, struiken en bloemen. Daaruit zijn de huidige 38 Bachbloesems ontstaan.

Hoe werken Bachbloesems

Mensen (en kinderen en dieren) zijn bezield. Door allerlei omstandigheden kan de connectie tussen onze ziel, intuïtie (ook wel ‘Hogere Zelf’ genoemd) verstoord raken waardoor energie niet goed door kan stromen en dat kan leiden tot mentale, emotionele en fysieke klachten zoals angsten, vermoeidheid, schuldgevoel, zich niet ‘gezien’ voelen, somberheid, verdriet, overbezorgdheid, enzovoorts.

De 38 verschillende Bachbloesems beschrijven verschillende typologieën van mensen (en dieren) in hun positieve kracht (kwaliteiten) en in hun negatieve toestand (bij een tekort aan de energie uit deze bloesem).

Bachbloesems hebben een unieke energetische trilling. Daar waar onbalans is, helpt het gebruiken van Bachbloesem de energetische trilling weer in harmonie brengen waardoor klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Enkele voorbeelden van Bachbloesems en hoe zij toegepast kunnen worden in de praktijk:

Crab Apple (Wilde Appel):

Wilde Appelbloesem helpt opruimen van wat ons niet aan staat, zowel fysiek als mentaal. Het wordt toegepast bij mensen die zich om wat voor reden dan ook vies voelen, bang zijn voor vuil en bacteriën. Dwangmatig schoonmaken of wassen kan daarbij horen. Perfectionisme hoort bij Wilde Appelbloesem-mensen. Wilde Appelbloesem helpt dit in meer perspectief te zetten, geeft rust en zuivert.

Mimulus (Maskerbloem):

Maskerbloem wordt ingezet voor mensen die last hebben van angsten voor concrete, aanwijsbare dingen. Bijvoorbeeld straatvrees, claustrofobie, angst voor pijn, ziekte, spinnen maar ook faalangst en sociale verlegenheid. De bloesem van Maskerbloem geeft moed om de angsten onder ogen te zien en weer activiteiten te ondernemen die voorheen te beangstigend waren.

Olive (Olijf):

De bloesem van de olijfboom is geschikt voor mensen die door een lichamelijke- en/of mentale oorzaak totaal uitgeput zijn. Bijvoorbeeld door een chronische ziekte, langdurig slaaptekort en stress.

Pine (Grove Den):

De bloesem van de Den is behulpzaam bij mensen die gebukt gaan onder schuldgevoelens; soms met een aanwijsbare reden maar soms ook zonder specifieke reden. “Sorry dat ik besta…” Mensen maken fouten. Het geeft lessen in het leven. Wanneer je in schuldgevoel blijft hangen is het moeilijk om je vrij te voelen en het leven de impuls voorwaarts te geven. Denneboombloesem helpt om schuldgevoelens in perspectief te zetten en de draad weer op te pakken.

Star of Bethlehem (Vogelmelk):

Bloesem van Star of Bethlehem wordt ook wel ‘balsem voor de ziel’ genoemd. Het geeft ondersteuning bij verdriet, pijn, rouw. Het helpt traumatische ervaringen op een zachte manier verwerken. Tijdelijk kunnen mensen wat meer dromen als ze Star of Bethlehem gebruiken. Door op die manier nare gebeurtenissen te verwerken, worden energetische blokkades opgeheven en kan energie beter stromen. Star of Bethlehem helpt daarom ook andere bloesems beter tot hun recht te laten komen.

 

Hoe werkt een consult voor een op maat gemaakte Bachbloesemremedie?

In een consult onderzoeken we samen waar een onbalans zit die klachten geeft.

Daarna stel ik een flesje samen waarin verschillende Bachbloesems zitten die een bijdrage leveren aan het herstellen van de balans.

Een Bachbloesemremedie gebruik je standaard 4 druppels, 4 keer per dag, gedurende 4 weken. Na enkele weken evalueren we hoe het gaat en kijken we of de samenstelling van het flesje goed is, aangepast moet worden of wanneer afgebouwd kan worden.

Meestal worden Bachbloesems soms een korte periode, soms een aantal maanden gebruikt. Dit is afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden.

Bachbloesems zijn veilig voor mensen en kinderen van alle leeftijden en kunnen in combinatie met reguliere of alternatieve geneesmiddelen worden gebruikt.

Heb je vragen? Neem gerust contact op.