Begeleiding bij een seksueel probleem

Kennismaking en intake
U bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek, zodat we elkaar kunnen ontmoeten en bespreken of u bij mij op de juiste plek bent. Dat hangt niet alleen van uw inhoudelijke vraag af, maar ook bijvoorbeeld of u zich op uw gemak voelt.

Een intakegesprek kan individueel of samen met uw partner, als u die heeft. Tijdens een intakegesprek brengen we de verschillende aspecten van uw hulpvraag in kaart: wat is precies de klacht? Wat is het doel waaraan u wilt werken? Wat maakt dat dit doel niet ‘vanzelf’ bereikt wordt?
Er is altijd een samenhang van lichamelijke-, psychische- en relationele factoren die uw situatie op een positieve of negatieve manier beïnvloeden. De intake bestaat meestal uit twee gesprekken. Na de intakefase ontvangt u een verslag van de intakegesprekken.

 

Vervolg
Door in de intake goed in kaart te brengen wat precies de klacht en het doel is en wat hier allemaal mee samenhangt, wordt steeds meer duidelijk wat er nodig is om uw situatie te verbeteren. In de vervolggesprekken praten we hierover verder en krijgt u informatie en advies. Ook geef ik regelmatig advies en oefeningen mee die u thuis kunt uitvoeren. In het volgende gesprek evalueren we hoe u het advies en de oefeningen heeft kunnen toepassen.

 

Multidisciplinaire samenwerking

Soms blijkt gedurende de gesprekken dat er meer nodig is, bijvoorbeeld aanvullend onderzoek of behandeling door een arts zoals een uroloog of gynaecoloog, een bekkenfysiotherapeut, relatietherapeut of psycholoog-seksuoloog NVVS. In dat geval overleg ik met u of ik met een deskundige mag overleggen of u door kan verwijzen. In sommige gevallen lopen twee trajecten naast elkaar, zoals het begeleidingstraject bij mij en een behandeltraject door een bekkenfysiotherapeut.